Bedrijfsopvolging binnen en buiten de familie 1 punt

Is het fiscaal ‘family first, employees second’?

Fiscaal

Familiebedrijven zijn de hoeksteen van de economie. Wel 70% van alle bedrijven in Nederland met meer dan één werkzaam persoon zijn familiebedrijven. En deze bedrijven hebben een rentabiliteit die gemiddeld 16% hoger ligt dan van vergelijkbare bedrijven.

Om deze belangrijke positie van familiebedrijven in de samenleving te kunnen handhaven, is bedrijfsopvolging essentieel. Dit is dan ook een onderwerp dat bij elke ondernemer op een bepaald moment op de agenda zal staan. En het is een onderwerp dat (veel) aandacht krijgt in de media, het fiscale landschap en ook in de aanloop op de verkiezingen.

Maar bedrijfsopvolging zal niet altijd te realiseren zijn binnen de familie. Bedrijfsopvolging door (één van) de werknemers kan in dat geval mogelijk uitkomst bieden. Maar kan dan ook gebruik worden gemaakt van dezelfde fiscale faciliteiten? Hierop ga ik in dit artikel verder in, waarbij de nadruk zal liggen op de kwalificatie van de verkrijging als loon of als schenking en de daarmee samenhangende toepassing van de doorschuiffaciliteit voor de inkomstenbelasting. In paragraaf 1 worden de faciliteiten voor bedrijfsopvolging toegelicht, in paragraaf 2 de kwalificatie als loon en/of schenking, waarbij tot slot in paragraaf 3 wordt ingegaan op de fiscale gevolgen van deze kwalificatie.

Log in om het volledige artikel te lezen of een reactie te plaatsen

Abonneren

Download bij dit artikel

Direct abonneren

Een abonnement stelt u in de gelegenheid uw vakkennis op het gebied van de bedrijfsopvolging bij te houden. Wilt u PE-punten behalen, kiest u dan voor de variant met toegang tot de kennistoetsen.

Direct abonneren